vrijdag 14 november 2014

Donderdag 13/11

14:55


Vandaag was echt een dag vol uitstappen en plezier! We moesten al om 8 uur verzamelen op de school om dan de bus te nemen richting Malaga. Eens aangekomen in Malaga zijn we naar het kasteel geweest dat we de eerste dag zagen. In dit kasteel hebben we de clip opgenomen! Hierbij werden onze danceskills en Joost zijn DJ-skills erg op de proef gesteld. Na de opname hebben we wat rondgehangen in het kasteel. Malaga is een bekende havenstad, dus een bootocht was wel op zijn plaats. En die kregen we ook! Het was een zeer rare boot die klonk zoals een stoomboot, alleen kwam het geluid uit boxen! Tijdens de boottocht maakte de boot veel slaloms. Dit kwam doordat iedereen eens mocht sturen van de stuurman. Na de boottocht zijn we met de hele comeniusgroep een ijsje gaan eten. De potjes die we gisteren in Marbella kregen waren erg  bruikbaar ook omdat we ze vulden met chocolaatjes van de ijsjeswinkel. Na het ijsje gingen we naar de bus die ons bracht naar het sealifecenter.  Hier kregen we een zeer interessante gidsbeurt over de verschillenden diersoorten in het water.  Na ons bezoek bracht de bus ons terug naar de gastgezinnin waar we gezellig avondeten aten. Na het eten hebben we allemaal samen afgesproken in een bar! Het was echt een topdag!

Lars

donderdag 13 november 2014

Woensdag 12 november

Hier een terugblik op deze fantastische woensdag die een beetje bewolkt begon, maar uitdraaide op een stralende zon! Het begon allemaal in het stadhuis van Marbella waar we een speech kregen. Daarna een kleine wandeling in de pittoreske straatjes die terug eindigde aan het stadhuis waar we ons Spaans een beetje konden bijschaven tijdens een "heel" interessant interview van de schepen van milieu. Lieve was heel aandachtig! :) Rond 12 uur kregen we vrij en genoten we van de Spaanse specialiteit churros en namen we wat tijd om foto's te nemen op het strand. Om 14 uur verzamelden we in een plaatselijk restaurant waar de meesten een broodje met octopus aten! Later reisden we verder naar een beschermd strand waar we de spot opnamen en de dappere Belgen en een paar Spanjaarden het frisse zeewater trotseerden, brrr! :) Een groepje jongens speelde een soort frisbee-rugby: super vermoeiend in het mulle zand. We moeten het toegeven: de Spanjaarden droogden de Belgen af ...

Groetjes 
Fien

Dinsdag 11 november

Na een korte nacht, stapten we in de regen  op de bus naar Cordoba. Het was zeer gezellig met de Spanjaarden, toch met diegenen die niet lagen te slapen ;) Na bijna drie uur zagen we eindelijk de stad verschijnen. Intussen was het gelukkig gestopt met regenen en was het zo'n 20 graden in de zon. Maar de Spanjaarden vonden dat zeer koud.  Op weg naar het museum over de verschillende godsdiensten zagen we een wandelende zwabber. Ooit al een hond met dreadlocks gezien? Wij wel! Na een uurtje in het museum, aten we op de brug richting stad begeleid door een muzikant. Natuurlijk konden we het niet laten om een dansje te placeren. Daarna stond de Mezquita gepland. (De reden dat we meer dan 6 uur in de bus moesten zitten!). Dat was vroeger een kerk, werd dan een moskee en is nu een kerk in een moskee. De sfeer zat zo goed dat ik de tel ben kwijtgeraakt hoe vaak de bewaking is komen zeggen dat we stil moesten zijn. Na het bezoekje (rond 15u!) kregen we tijd om te lunchen. Met de hele Belgische groep vertrokken we naar de Burger King waar we ons volpropten met frieten en hamburgers. Daarna vervolgden we onze wandeling richting de bus en leerden we de Spanjaarden wat Vlaamse liedjes en andersom. Nu kan ik eindelijk de Macarena meezingen. Op de bus naar huis was het weer super gezellig tussen de muziek en kaartspelletjes en leerden we elkaar nog beter kennen. We waren pas laat terug maar niet laat genoeg voor de Spanjaarden. Op naar het volgende feestje. Het grootste deel van de groep trok richting Francisco (Melanie) en ik trok richting Dominique (Lars). Daar waren de Spanjaarden van Polen super blij toen we skypeten met Femke. Ook speelde ik voor het eerst Fifa. Jose vond mij beter dan Lars (ik scoorde tenminste een punt). Om 2uur was het feestje gedaan en trokken we richting ons bed na een vermoeiende dag. 

Anke

dinsdag 11 november 2014

Even tussendoor de coaches

Dag allemaal,

Vandaag was weer een drukke dag. Morgen zal Anke verslag uitbrengen.
Hier even een bericht van de coaches: alles is al zeer goed verlopen. We zijn hier weer met een heel tof groepje leerlingen. Eens te meer beseffen we hoe flink onze studenten wel zijn: ze spreken zeer goed Engels, leveren werk van een hoog niveau, zijn enthousiast en beleefd! Kortom we kunnen er overal mee komen :-)
De dagen zijn hier lang en vermoeiend maar het is hartverwarmend om te zien hoe deze groep jonge mensen die elkaar van tevoren niet kenden, reeds goed aan elkaar hangt. Je hoort de ganse dag praten in de verschillende talen.
Foto's op de blog zetten is ons nog niet gelukt, maar dat proberen we morgen als we hopelijk wat tijd hebben in de school.
Wij hopen dat de verdere dagen nog even goed zullen verlopen zodat we met een tevreden hart kunnen terugkeren naar Sint-Niklaas!
Lieve en Joost

maandag 10 november 2014

Maandag 10 november



Hallo iedereen!

Ik zal jullie iets meer vertellen over de avonturen van de voorbije dag, hier in San Pedro Alcantara.
Onze dag startte op wat voor ons het normale uur is, als we school gehad zouden hebben. Rond kwart over acht waren we dus allemaal aanwezig op school. Na elkaars verhalen gehoord te hebben over de eerste avond in het gastgezin, (dingen zoals: "Ik zat echt vol en het dessert moest nog komen!" en "Ik heb tortilla del patato of zoiets gegeten!" waren uitspraken die we bij elkaar zagen terugkomen) begonnen we met een korte introductie door de Spaanse leerkrachten. Hierna moesten we onszelf kort voorstellen en toen we iedereen min of meer bij naam kenden, werden we in 4 groepjes verdeeld. Elk groepje moet deze week een ' product' realiseren (in mijn geval het interview). Toen was het tijd voor onze presentaties. We hadden er allemaal hard aan gewerkt, maar we waren toch wat zenuwachtig. Alles verliep gelukkig vlot, hoewel Leonard nog voor een verassing kwam te staan: "In Bruges there are many bridges ... Oh, heet Brugge daarom Brugge!" Hierna volgden ook de presentaties van Polen en Italië en ten slotte van Spanje zelf.





Na deze leerrijke ochtend kregen we tijd voor 'breakfast'. We ontdekten al snel dat dit sloeg op een broodje dat we allen meegekregen hadden van ons gastgezin.






Na deze korte pauze vertrokken we naar een park in de buurt. Daar gearriveerd kregen we meer uitleg over de verschillende ecosystemen in het park. Na een tijdje werd het misschien een beetje langdradig, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt met de korte stop in de speeltuin. Even op de schommel, het klimrek... Kortom we gedroegen ons als kinderen van 8 jaar, die er alleen wat groter uitzagen. Gelukkig dat ze ons hier niet kennen.






























Na deze amusante stop keerden we terug richting de school waar we even onze choreografie voor de videoclip van later deze week oefenden. Anke, onze dansleraar van dienst, kon het zelfs misschien iets beter dan de Spanjaarden zelf! Een geslaagde repetitie dus! Na deze inspanning waren de jongens toe aan een potje voetbal. Ook de meisjes waagden zich eventjes aan volleybal.



















Daarna was het eindelijk, we zijn ondertussen 3 uur, tijd voor de ' lunch' (tortilla en vlees in tomatensaus). Toen we onze hongerige magen gestild hadden, vertrokken we richting de brandweerkazerne. Daar kregen we een rondleiding in het gebouw en vond het interview plaats. Nadat we allemaal eens van de 'emergencybuis' geschoven waren, klommen we als afsluiter op 1 van de brandweerwagens voor een mooie groepsfoto.






























Na deze al goedgevulde dag, trokken we tenslotte nog richting shoppingcenter. Ik zal niet te veel in detail treden, maar laten we het erop houden dat oogschaduw GEEN lippenstift is! Toen iedereen uitgeshopt was, was het tijd om terug te keren naar San Pedro. Daar aangekomen vertrokken we allen met onze partner naar ons gastgezin voor nog een gezellige avond. Voor mij was dat dik in orde met een reuzenpizza in een gezellige pizzeria met zich op de haven van Porto Banus.

Een geslaagde dag dus met heel veel nieuwe ervaringen en nieuwe Engelse woorden. Lars zal vanaf nu nooit meer zeggen: "You've set me in the sack!"
Veel groetjes uit het (voorlopig) zonnige Spanje!
Lobke













 

Zondag 9 november - vertrek


De dag begon vroeg met de wekker die al om 4 u afging. Iedereen was gelukkig mooi op tijd om te vertrekken naar de luchthaven in Eindhoven. Na een goed uur kwamen we daar aan. Na het inchecken van onze baggage dronken we een smakelijk warm ochtenddrankje in combinatie met een croissantje, muffin of honingkoekje. Daarna was het tijd om de ouders die ons gebracht hadden, gedag te zeggen en om langs de douane te passeren. Iedereen ging zonder problemen door de douane - sommigen na een wel zeer grondige fouillering - behalve ik. Blijkbaar zat mijn passer - een potentieel wapen - nog in mijn rugzak. Ook wilde mijn papa er nog voor zorgen dat ik geen dorst zou krijgen door een extra flesje water in diezelfde tas te stoppen. Na deze eerste obstakels, kon Lobke haar luchtdoop ondergaan. Aangekomen in Malaga, diende zich een tweede probleem aan. Sophie was zo slim geweest om haar jas in het vliegtuig te vergeten. Enfin, na 25 min te wachten, treinticketjes te kopen en wat te eten, kwam de jas toch nog terecht!
Zodra we buiten kwamen, voelden we de zalige zuiderse zon :-)



En dan de trein op naar Malaga. Daar toonde Sophie ons de weg naar El Pimpi, een heerlijk en bekend tapas-restaurant. We waren meteen fan van Spanje! Sophies vergetelheid was haar snel vergeven. De sfeer was super!


We maakten een wandling door de stad. Er werd gelachen en gebabbeld. Joost kon er hier en daar al eens een gekke bek tussen trekken waardoor de dag alleen maar grappiger werd.
















Om 16u was het tijd om naar onze bestemming te gaan: San Pedro de Alcantára. We deelden een bus met de Italianen die ons al zaten op te wachten. Zij hadden nog een straffer verhaal. Eén van hun leerlingen was zijn identiteitskaart vergeten en moest noodgedwongen wachten tot de volgende dag om te kunnen vertrekken.
Na de aankomst ging iedereen zijn eigen weg. De leerkrachten gingen naar hun hotel en de leerlingen werden overgeleverd aan de zorgen van hun gastgezin. De ontvangst was warm en hartelijk. De meesten van ons hadden nog een heel gezellige avond in de straatjes van Marbella.

Groetjes, Leonard












zaterdag 8 november 2014

Alweer een groep die vertrekt ...

En we zijn bijna weg :-)


Lobke, Lars, Melanie, Sophie, Leonard, Fien, Anke, Lieve en Joost zijn nu volop bezig met hun koffers te pakken.
Zij vertrekken morgen zeer vroeg (4u50) voor een week naar San Pedro de Alcantara.
Spannend... vertrekken naar een land, school, gezin dat je niet kent!
Het wordt een week van samenwerken én communiceren met leerlingen uit Spanje, Polen en Italië. De verwachtingen zijn hoog.
Volg hun verhalen over deze uitwisselingsweek via deze blog!